HUMMUS .-) Cizrnová pomazánka.

15. dubna 2015 v 9:24 | Sába |  Pomazánky yummy

Už nikdy na nic neřeknu, že je to humus .-)
Kdo nevyzkoušel, nepochopí. Jednou jsem ho ochutnala dovezený z Amstru z konzervy a bylo to .. ta hmota ... nepoživatelné a popravdě cizrnu mam doma už nějaký ten pátek jak normální, tak v konzervě a furt jsem nenašla odhodlání se do něj (do hummusu) pustit.
Na dnešek jsem dokonce namočila cizrnu přes noc na falafel a když jsem zjistila, že jí je moc, tak jsem půlku uvařila na humus a prubla to .-) Jestli to můj mixer napokraji úmrtí rozdejchá .-)
A povedlo se! Tadáá .-)



Podotýkám, že jsem ho dělala podle svého nej vědomí a svědomí, a nemůžu říct, zda je palestinský, jordánský, nebo izraelský. Je prostě Sáby a nám chutná. Na netu najdete milion receptů, někdo ho dělá teplý, někdo s římským kmínem, někdo s koriandrem a podobně. Tak já ho nakonec dělala takto .-)


Uvaříme si tak dva hrnečky cizrny (namočené přes noc) se lžičkou soda bikarbony a špetkou soli.
Po dvou hodinách vše slijeme, trochu vody si dáme stranou a cizrnu rozmixujeme, a pak už k ní přidáváme olivový olej, šťávu z celého citrónu, 3 stroužky česneku, sůl, špetku koriandru, cca dvě lžíce tahini, hladkolistou petrželku a vodu z vývaru z cizrny.


Vše přidávejte po troškách, z5 to z toho už nedostanete .-) a mixujte, dokud vám skoro neodejde mixer .-)
Pak, až ochutnáte, nesnězte (nesežerte) to naposezení .-)
Podávejte v misce s pár kouskama cizrny, petrželkou a pár kapkama olivového oleje .-)





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama