Květákový nákyp s tofu .-)

8. dubna 2015 v 8:21 | Sába

Větší hlávku květáku povaříme v osolené vodě, necháme ho vychladnout a nastrouháme ho na hrubém struhadle. Pak si osmahneme 2 střední cibule na kostičky, hrst jarní cibulky - zelenou část, hrst hladkolisté petrželky a jedno bíle tofu na kostičky. Vše dochutíme drceným kmínem, špetkou pepře, špetkou červené papriky, promnutou majoránkou, černou solí, lahůdkovým droždím a nastrouhaným květákem. Po vystydnutí do směsi přidáme 3 hrsti polenty, 2dcl mléka se 3 prošlehanými žloutky a nakonec vmícháme sníh ze 3 vyšlehaných bílků.


Vše pak dáme do pekáče na pečící papír a pečeme na stopade cca hodinku. Nákyp podáváme teplý s okurkovým salátem, nebo ho jíme zastudena .-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama