Marocké zeleninové tajine

24. dubna 2015 v 7:38 | Sába |  Bezmasé yummy
Měla jsem zrovna uvařenou cizrnu a v ledničce jen lilek, mrkev a petržel. Tak jsem překonala lenost a zašla na trh pro cuketu a pustila jsem se do Marocké zeleninové tajine.



Také jsem měla doma indický chleba naan a tahle zeleninová směs jsem si říkala, že by se k němu výborně hodila.
Neni v tom žádná věda a za chvilku to máte hotové, jen jako vždy co recept to všude jiná surovina .-) Ten můj dopadnul nakonec výborně, jen mi krapet ujela ruka s harisou a huba nás pálila šíleně .-)


V hrnci si osmahněte jednu cibuli na kostičky s kouskem zázvoru a čtyřmi nasekanými stroužky česneku. Pak přidejte římský kmín, špetku skořice, pepř, sůl a harisu špetičku :D
Nakonec už jen lilek, cuketu, mrkev, dvě hrsti uvařené cizrny a konzervu krájených rajčat. Zeleninu nakrájejte na větší kousky, ať se vám při dušení nerozblemcne .-)
Vše podlejte vodou a duste pod pokličkou tahem cca 40 min.


Směs pak podávejte s couscousem, rýží, guinoou, nebo když budete mít doma také chleba noon, tak vyzkoušejte .-)


A vše ještě posypte hladkolistou petrželkou, nebo pokud budete mít, tak mátou .-)



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Květka Květka | E-mail | Web | 2. března 2017 v 15:32 | Reagovat

NA čem pečeš ten indický chleba? Vždycky mi chutná jak kus hadru...

2 Karel Karel | E-mail | Web | 3. května 2017 v 15:47 | Reagovat

To se povedlo, ujela ruka s harisou... Mám pocit, že i kdybych ji pil k jídlu rovnou ze skleničky, nebude to tak pálivé, jak má být.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama