Pikantní stir-fry s cizrnou a nudlema .-)

28. dubna 2015 v 14:16 | Sába |  Bezmasé yummy

Stir-fry je čínská kuchařská technika, kdy je pokrm zprudka smažený ve wok pánvi. Samozřejmě díky rychlému osmažení zůstavá v surovině více vitamínu a taky nám to chutná .-) Proto i pro ty, co nemaj moc času, nebo jen mají rádi rychle hotový oběd či večeři, je tato metoda ideální .-)
Já doma ve woku smažím různé směsi od vařeného masa s couscousem, až po Nasi goreng (smaženou rýži .-). Včera mě napadla zeleninová směs s cizrnou a moc jsme si pochutnali .-)


Do mističek si nakrájíme vše, co budem potřebovat. Já zvolila mladou cuketu, plátky mrkve, jarní cibulku, 4 stroužky česneku, kousek zázvoru, jeden fenykl, kousek hlávkového zelí, kousek pórku a mističku cizrny. Vše pak smažíme zprudka ve wok pánvi na sezamovém oleji. Cuketu, zelí, fenykl,cizrnu, pórek, česnek, cibuli, zázvor.
Nakonec směs dochutíme kurkumou, koriandrem, chilli papričkou, černým sezamem, citronovu trávou, lžící ústřičné omáčky a lžičkou sojové omáčky. Pak už jen vše promícháme s asijskými bezvaječnými nudlemi připravenými dle návodu a horké Stir-fry servírujeme do hlubšího talíře a jíme hůlkami .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama