Grilování .-)

15. května 2015 v 15:13 | Sába |  Lahůdkové yummy


Jako každý Čech rádi grilujeme .-) Od zeleniny přes steaky, až po grilované ovoce, když se sejdou fajn lidi, u dobrého jídla je to vždy krásně strávený čas, to mi dá snad každý dá za pravdu, a protože už se nám dělá pomalu teplo, mám tu pro vás pár tipů na letošní sezónu grilování.
Postupně budeme přidávat nové fotky s receptama .-)


Grilované žampióny plněné dušenou zeleninou čerstvým oregánem a goudou .-)

Hlavičky žampiónů oloupeme, vydlabeme, dáme povařit na pár min. a plníme směsí (osmahlá jarní cibulka, rajče, cuketa, špenát, špetka soli, pepře a čerstvého oregána.)


Nakonec na plněné žampióny dáme kousek sýra goudy a grilujeme.
Do směsi můžeme dát i česnek, ale už byl v salátu .-)


Grilovaná kuřecí křidýlka na medu .-)

Marináda: kousek ohřátého másla, 2 lžíce medu, špetka soli, špetka chilli, pár listků máty nadrobno nakrájené, pár kapek citrónu .-)
Marinujeme přes noc .-)


Masové špízy s klobáskou, cuketou, paprikou, cibulí a žampiónama .-)


Vepřová krkovice v česnekové marinádě, grilované brambory, jarní cibulka .-)


Grilování .-)

křidýlka na medu s mátou a chilli .-)
Plněné bambory .-)
Plnené žampióny.-)
Špíz ze sušených švestek se schwarzwaldskou slaninou .-)
Hermeliny v alobalu s rozmarýnovou marinádou .-)


Špíz ze sušených švestek se schwarzwaldskou slaninou.
Hermelíny v alobalu s rozmarýnovou marinádou .-)


Grilovaná krkovice a kukuřice na špejli .-)

Maso naporcujeme, po stranách nakrojíme, nenaklepáváme, můžem trochu rukou, přes noc marinujeme v směsi ( 2 lžice oleje, pár kapek citrónové šťávy, bazalka, oregano, 2 stroužky českého česneku a a lžíci rajské šťavy)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Radek Radek | Web | 20. května 2015 v 14:50 | Reagovat

Myslím, že spousta lidí by byla překvapena, jak chutná krkovice na grilu jen tak osolená...

2 Sába Sába | 21. května 2015 v 8:44 | Reagovat

Když je kvalitní maso určitě .-)

3 Michal Michal | 18. června 2015 v 12:22 | Reagovat
4 Karina Karina | 30. června 2015 v 12:59 | Reagovat

No zrovna se chystáme budovat venkkovní posezení s grilem a udírnou, takže docela díky za tip. Jen řeším, jestli je ven vhodná podlaha z litého anhydritu..

http://www.anhydritovepodlahy.eu/8-omylu-o-anhydritovych-podlahach

5 Moris Moris | 30. června 2015 v 13:01 | Reagovat

Hodí se pro venkovní omítky strojní omítání? Nebo je jen na opravdu velké plochy? Myslím, že při udírně 3x3 už se to možná vyplatí, ale tak záleží na přístupu..

http://www.strojniomitky.eu/prubeh-realizace

6 Pavlína Veselá Pavlína Veselá | E-mail | 29. července 2015 v 15:07 | Reagovat

Dobrý den, na Vašich stránkách jsem nikde nenalezla Váš kontakt. Obsah blogu se mi velice líbí a chtěla jsem Vás kontaktovat ohledně nabídky spolupráce s jedním z největších českých internetových knihkupectví. Pokud to bude jen trochu možné, napište mi, prosím, na pavlina@megaknihy.cz. Do předmětu uveďte adresu Vašeho blogu. Těším se na spolupráci, Pavlína Veselá

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama