Koprové hody .-)

13. května 2015 v 12:31 | Sába |  Polévkové yummy

Jelikož kopr milujeme a povedlo se mi ho koupit dost na trhu, tak jsem připravila cuketový prívarok, co dělávala babička ze Slovenska, okurkovou limonádu a okurkovou pomazánku .-)


Cuketový prívarok s koprem.

Lehký, voňavý pokrm, který oceníte nejen v létě. Na Slovensku je prívarok dalo by se říct zahuštěná přiloha. Některé prívarky bych klidně označila za husté polévky a tento je jeden z nich .-) Vyzkoušejte ho a uvidíte, že vám zachutná a hlavně je hotový jedna dvě .-)


Osmahnem si nadrobno nakrájenou cibulku, 2 nastrouhané neoloupané cukety , přidáme sůl, špetku červené papriky, jeden bobkový list, vodu. Po cca 15 min dušení ke směsi přilejeme 2 lžíce zakysané smetany se lžící hl. špaldové mouky. Vše necháme projít varem, prívarok dochutíme dvěma lžicema kopru, lžičkou octa, cukrem a solí.
Babička k prívarku osmahla ještě pikantní paprikovou klobásku na kolečka a podávala ho s chlebem .-)


Okurková limonáda .-) Vychlazená v létě skvěle osvěží .-)


Na jemném struhadle si nastrouháme dvě okurky hadovky ( omyté neoloupané) Necháme je chvilku vypotit, pak je vymačkáme a půlku nastrouhané okurky si dáme stranou na pomazánku. Takže do džbánku půjde šťáva ze dvou okurek, nastrouhaná jedna okurka, šťáva z jedné limetky, lžíce kopru, lžíce hnědého cukru, voda a vše rozmixujem .-)


A tady máme mojí oblíbenou okurkovou pomazánku na sváču .-)

Jednu vymačkanou nastrouhanou okurku promícháme s jedním nizkotučným tvarohem, stroužkem česneku, dvěma lžícema kopru, solí, pepřem a pár kapkama šťávy z citrónu. Tadá a můžem mlsat .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama