Jahodová džemomarmeláda .-)

17. června 2015 v 9:17 | Sába |  Sladké yummy

Tak jsem vzala všechnu odvahu a šla do téhle challenge :D
Googlila jsem jak blázen, koukla na pár receptů, použila zdravý rozum a dopadlo to dobře.
V neděli jsme byli na samosběru a povedlo se nám přinést 5kg jahod. Tak se něco snědlo, něco darovalo, něco zamrazilo, upeklo a nakonec i uvařilo .-)


Cca 1kg jahod si omyjte, očistěte. Tak čtvrtku z nich- pevnější - si nakrájejte na kousky.


Připravte si sklenice, do kterých budete marmeládu přelejvat. Sklenice vypláchněte vařící vodou a nechte důkladně oschnout.


Pak nepokrájené jahody rozmixujte, ne do hladka a přeceďte přes cedník. Jinak ta dřevěná vychytávka je po babičce.
Hned, jak marmeláda zavoněla, vzpomněla jsem si na ní, jak jí vařivala, když jsem byla malá .-)
Přecezenou čast se 4 lžícema hnědého cukru povařte 10 minutek, pak k ní přidejte zbytek ze sítka a pokrájené jahody. Nechte vařit patnáct minut. Průběžně sundavejte pěnu a nakonec zakápněte šťávou z půlky citrónu.


Pak už jen opatrně plňte do sklenic. Pořádně je zavřete, otočte víčkem dolu a nechte, dokud nevychladnou .-)


Tadáá a džemomarmeládu máte na světě .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 hellboy hellboy | Web | 17. června 2015 v 9:42 | Reagovat

vypadá to skvěle!!!:-)

2 Sába Sába | 17. června 2015 v 11:30 | Reagovat

Děkuju .-)

3 daky daky | 17. června 2015 v 12:07 | Reagovat

Jak dlouho asi vydrží? Sháním totiž recept na marmošku bez přidaného cukru, která by vydržela, aniž by byla zakonzervovaná kilem krystalu. :)

4 Sába Sába | 17. června 2015 v 13:33 | Reagovat

Nemám zdání dělala jsem jí poprvé, ale ispirovala jsem se u pana cuketky .-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama