MINESTRONE s uzeným tofu a cizrnou .-)

23. června 2015 v 11:02 | Sába |  Polévkové yummy

Dlouho jsem jí nevařila, většinou jí dělám z hovězího vývaru, ale teď jsem jí zkusila trochu jinak,
a jelikož je venku pěkná kosa, tak nás teď snad zahřeje .-)

Minestrone je sezónní polévka a liší se i kraj od kraje, takže si jí udělejte k obrazu svému z čerstvých surovin. Základem je zelenina, luštěniny, těstoviny a parmazán .-)
Já zvolila verzi odlehčenou o parmazán a těstoviny a jako luštěninu jsem dala do polévky cizrnu .-)


No a jak na ní - jednoduše, do hrnce nakrájejte jednu cibuli, mrkev, kousek celeru, zprudka smažte na oleji, přidejte čtvrtku nakrájeného uzeného tofu na kostičky, půlku střední cukety na kostičky, hrst uvařené cizrny, dva nakrájené stroužky česneku, pár lístků bazalky, trochu oregána, půlku menší chilli papričky, pár rajčátek, lžíci rajčatového protlaku, sůl, pepř, hrst špenátu. Vše podlejte voodu a polévku nechte táhnout cca 20 minut.


Minestrone podávejte s čerstvou bazalkou a snad se zahřejete .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama