Trhaný kančí hřbet .-)

8. června 2015 v 9:33 | Sába |  Masové yummy


Dneska na mě čekal kančí hřbet, upravit ho ke knedlíku se mi nechtělo, na to už je vedro a chtěla jsem ho zpracovat, aby se dal použít do sendviče.Tak mě nejěpíš osvítilo a řekla jsem si, že z toho zkusím upéct trhané kančí.-)


Maso očistíme a uděláme si marinádu, smícháme v misce šťávu z jednoho citrónu, hrst naseknané hladkolisté petrželky, pár nasekaných lístků libečku, lžíci rajského protlaku, lžíci hnědého cukru, lžíci hrubozrnné hořčice a dvě lžíce olivového oleje, pak v hmoždíři rozdrtíme sladkou papriku, uzenou papriku, špetku chilli, černý pepř, drcený kmín, koriandr, špetičku skořice, lžičku himalajské soli.
Marinádu promícháme, naložíme do ní maso a necháme ho pár hodin marinovat, nelépe přes noc.


Do pekáče si nakrájíme červenou cibuli, žlutou cibuli, tři stroužky česneku a jeden bobkáč.


Pak maso na pánvičce zatáhneme ze všech stran a dáme ho do pekáče. Přelejeme ho zbytkem marinády a lehce podlejeme vodou.


Pekáč zaděláme alobalem, aby se masíčko hezky dusilo.


Po dvou a půl hodinách pomalého pečení alobal sundáme a ještě půl hodinky necháme kančí dopéct .-)


No a pak děláme tuhle slastnou činnost: masíčko trháme vidličkama a semtam nějaké strčíme do pusy :D


Nakonec maso podáváme k salátu nebo do sendviče s čerstvou zeleninou :P
PS: vůbec neslintám .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama