Lívanečky wodwoka .-) z ječné mouky

21. července 2015 v 11:21 | Sába |  Sladké yummy

Tyhle lívanečky jsou spojené se dvouma příběhama, jeden je, jak jsem do zdravé výživy šla koupit špaldovou mouku a tu měli skoro za stovku bio i nebio, tak to se mi fakt nechtělo dávat, když je běžná cena 35 až 40,- No ale měli ječnou bio za 34,-, tak jsem se paní ptala, na co je dobrá, že jsme ji ještě nikdy nepožívali a zda s ní jde i něco zahustit. Na to mi bylo sděleno, že z ní dělá lívanečky, a pak se mě zeptala: Vy ještě zahuštujete moukou, Jako bych byla sto let za opicema. Nakonec mě ještě rozsekalo to, že ta mouka byla prošlá, no ale za tyhle vymazlené livanečky to stálo a jen ještě dodatek, když by velkou náhodou dotyčná ze zdravé výživy tenhle článek četla, tak ječnou moukou zahusťovala už Rettigová. :D
No tak poposkočíme dál .-)


Takže si smíchejte z 0,5 dlc trochu ohřátého mléka, lžící hnědého cukru a dvě lžíce droždí, až to vše nabobtná, promíchejte to s cca 1,5 dcl mléka , jedním vajíčkem, špetkou skořice a 5 lžícemi ječné mouky.


Vše promíchejte a nechte těsto chvilku stát. Pak už jen tvarujte na pánev potřenou olejem lívanečky.


Konzistence těsta je trochu až kašovitá taková kejdička .-)
Osmažte z obou stran a podávejte s nějakou sladkou dobrotou .-)


Zrovna u nás byl přítele syn a ten zvolil variantu s tvarohem, ale mě to nedalo a já si je dala s marmeládou, kterou jsme dostali od jednich lidí, s kterýma jsme si na bezpeněžní zóně vyměnili věci. Takže tímto jim děkujem a děkujem moc za to, že jsou tak šikovní lidé a dělají tak úžasné věci s láskou jako je tato marmeláda, jo a máme ještě tři jiné druhy a už se nemůžu dočkat, až je otevřu iii :P Hezký den

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama