PICKLES - kvašená zelenina

15. července 2015 v 10:21 | Sába |  Lahůdkové yummy

Jednu kvašenou zeleninu jsem už zkoušela a teď tu máme druhou. Chtěla jsem vyzkoušet kvašený květák, prý supr záležitost, nakonec z toho vznikla tahle směs. Pak jsem vygooglila i bulharskou směs TURŠIJA, ale na tu jsem nenašla pořádný recept. Tak máme nakonec růžový květák a je naprosto supr .-)


Na 5l láhev si připravte jednu větší mrkev, kousek křenu, dvě papriky, dva menší květáky, jednu kedlubnu a jedno menší červené zelí.


Do jedné misky si připravte malou hlávku červeného zelí, nakrájejte jí na proužky, dejte do ní dvě zarovnané lžíce soli, lžičku kmína a pořádně vše pomačkejte.
Do druhé misky si nakrájejte dvě očištěné omyté papriky, jednu očištěnou mrkev na plátky, jednu oloupanou kedlubnu na nudličky a kousek křenu na plátky.
A do třetí mysky si natrhejte růžičky omytého květáku.



Vemte si 5l láhev a plňte jí zeleninou (zelí, zeleninoovu směsí a květákem), vše pořádně mačkejte ke dnu, nahoře skončete květákem.


Nakonec si rozmíchejte tři lžice soli v cca litru převařené vody a dolijte jí sklenici, aby byla všechna zelenina ponořená a navrch dejte sáček naplněný vodou, aby se zelenina stlačila dolu a neplesnivěla. Zavřete víčkem, ale neutahujte ho.
Sklenici dejte nejlépe do misky, bude vám z ní unikat šťáva během kvašení a za 6 dní při pokojové teplotě vyndejte sáček a šoupněte jí do lednice .-)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama