PISTO .-)

3. července 2015 v 11:05 | Sába

Pisto je dušená směs ze zeleniny na způsob francouzského ratatouille, která se konzumuje s chlebem, ale slouží i jako náplň do taštiček Empanadas nebo na Cocas (španělská verze pizzy).
Obvykle se skládá z rajčat, česneku, lilku, cuket a paprik .-) Já zvolila jako přílohu opečené brambory, ale udělala jsem této jednoduché dobroty tolik, že si jí budem dávat i k pečivu možná i na těstoviny .-). Do směsi jsem přidala i jednu pálivou slovenskou papriku, ale pálivost se vytratila.
Na tohle mám dar, buď něco udělám hodně pálivé, že bych potřebovala mít hubu z azbestu, anebo to nepálí vůbec .-)


No a jak na to - nakrájejte si jarni cibulku, červenou cibuli, tři stroužky česneku, dvě cukety zelené, dvě cukety žluté, ať to máme hezky barevné .-), pak aspon čtyři papriky, tři velká oloupaná rajčata a nakonec lilek pokapaný citrónovou šťávou , aby nezhnědnul .-)


Vše postupně zprudka osmažíme na olivovém oleji, cibule, papriky, lilek, cukety, česnek a až zavoní nakonec rajčata.


Pisto dochutíme pouze solí, čerstvě namletým pepřem a necháme chvilku zredukovat šťávu .-)


Ve finále ho podáváme s volským okem, posypaný petrželkou.


Studené Pisto je taky supr, když si ho dáte do sklenice, pár dnů vám vydrží v ledničce .-)
A pro labužníky tu mám tip - Pisto posypejte ovčím sýrem manchego .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama