SNĚŽANKA - bez machrů .-)

28. července 2015 v 11:46 | Sába |  Saláty yummy

Tento bulharský salát jsem poprvé ochutnala v bulharské restauraci http://www.kukeri.cz/ a jelikož miluju tzaziki, tak jsem se po něm mohla utlouct .-)
Kdo zná, ví o čem píšu a pokud použijete ještě okurku a kopr ze zahrádky, povýšíte tuto dobrotu na vyšší level .-)


A jak na to - vemte si jednou velkou holandii bílou a nechte ji na plátýnku okapat nejlépe přes noc, kdo nestíhá, aspoň pár hodin. Pak jogurt promíchejte s jednou, na menší kousky nakrájenou, okurkou, lžící kopru, špetkou soli, lžičkou olivového oleje, stroužkem česneku a špetkou čerstvě namletého pepře.


Vše pořádně promíchejte .-)


A podávejte na křupavém pečivu s vlašským ořechem, já měla jen pekanový.
Určitě si pochutnáte .-)
PS: Kdo bude mít možnost, ať vyzkouší místo holandie bulharské kyselé mléko, já to příště určitě zkusím .-)



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jirka Jirka | 28. července 2015 v 23:50 | Reagovat

Udelala jste Tarator, zadnou Snezanku. Pletete si pojmy s prujmy.

2 Sába Sába | 29. července 2015 v 5:01 | Reagovat

Recept je od Bulhara ten asi bude vjedět nejlépe jak se to dělá. Určitě nebudete mít problém si ten název vygooglit. Hezký den.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama