Pickles - v hlavní roli květák

28. srpna 2015 v 9:11 | Sába |  Bezmasé yummy

Tak naštěstí po nepovedené kvašené cuketě mě to neodradilo a květáček se povedl, asi bude zase problém hned to všechno nesníst .-). Nejradši bych ho udělala aspoň do deseti flašek a pak to všem rozdala, aby věděli, co je to za dobrotu .-).


Tentokrát jsem nezvolila červené zelí, ale bílé, aby se vše neobarvilo .-)
Takže si nakrájejte, očistěte a omyjte cca dvě a půl hlávky květáku a k němu přidejte jednu omytou chilli papričku.


A do druhé misky si nakrájejte půlku menšího bílého zelí, jednu červenou kapii, kousek křenu na proužky, lžičku kmínu a vrchovatou lžíci soli. Všechnu zeleninu chvilku tlučte čímkoliv, co máte po ruce .-)
Pak už jen cpěte do sklenice směs utlučené zeleniny, květák a opakujte, dokud neskončíte navrchu s květákem. Než začnete sklenici plnit, pořádně jí vymejte a vypláchněte vařící vodou i víčko.


Pak už si jen uvařte cca litr vody se čtyřma lžícema soli a až vám voda vychladne, přelejte všechnu zeleninu tak, aby byla všechna potopená. Pokud by vám voda nestačila, není problém dolít převařenou vodou.
Na zeleninu dejte sáček plněný vodou tak, aby dovnitř nešel vzduch a ven mohl jít a sklenici dejte do misky, bude vám z ní postupně odtejkat voda. Nakonec sklenici s miskou nechte v pokojové teplotě třeba na lednici. Po dlouhých 5 dnech se můžete zeleninou už cpát .-) Celou jí asi nesníte, tak jí uložte do lednice.
Pokud recept vyzkoušíte napiště jak vám zelenina chutnala jinak supr návody a inspirace o kvašení najdete tady .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama