Vepřová plec dušená se zeleninou na másle, bramborová kaše .-)

8. srpna 2015 v 11:42 | Sába |  Masové yummy

Tohle jídlo jsem sem nechtěla původně ani dávat, jak je jednoduché, ale jelikož patří mezi mé oblíbené a moc jsme si pochutnali, tak jsem se rozhodla naopak .-)

A v čem spočívá dobrota tohoto jídla? .-) Jednoduchost, žádné koření, vynikne chuť surovin a máslíčko vše pozvedne .-).
Jo a prosim vás, až budete čistit vepřovou plec, nechte si kousek tlustého na vydušení v hrnci. Po uvaření ho můžete vyhodit, jak to dělávala moje babička. Šťávičce to dodá tu supr chuť a jíst to nemusíte .-)

Takže si osmahněte jednu cibulku do sklovita, na ní zatáhněte na kostičky maso s kouskem tlustého, jak jsem zmínila, osolte to, podlejte vodou a duste 45 min, pak přidejte tři hrsti mrkvičky, duste dalších deset min a pak už jen hrášek a kukuřici. Vše zredukujte na šťávu, ke které přidejte lžíci másla .-). Tuhle dobrotu podávejte s brambovou kaší a myslím, že si moc pochutnáte. PS: zelenina se dá zaměnit, například kedlubna s brokolicí je úžasná. No prostě kdo co má rád .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama