pečení buřtíci na černém .-)

30. září 2015 v 8:48 | Sába |  Lahůdkové yummy

Takhle to dopadá, když si člověk něco domlouvá po pár pivech. Původně jsem chtěla dělat kančí, nakonec z toho byly buřty na pivě a když jsem se dozvěděla, že se k nim bude koštovat burčák, tak už se s tím nic nedalo dělat .-).


V restauracích se často setkáte s buřtama na pivu s kupovaným lečem. Což mi přijde fakt ujetý, když vše stačí naházet do pékáče a děj se vůle surovin .-).
Takže si nakrájejte aspoň tři cibule na plátky, pět olupaných špekáčků na půlky , čtyři papriky na plátky, dva kozí rohy a cca půl kg rajčat, když je sezóna, když není, pomůže jedna konzerva nasekaných .-)


Na dochucení aspoň 5 stroužků česneku, červenou papriku, drcený kmín, černý pepř, bobkový list, špetku soli, dvě lžíce hnědého cukru a lžíci rajského protlaku.


Všechny suroviny naházejte do pekáče, přelejete je jedním černým kozlíkem ( aby to vše plavalo .-)


Celý pekáč nechte buď přikrytý víkem, nebo ho zabalte do alobalu, aby se vše v troubě pomalinku dusilo.


Pečte je cca na stovku, po hodině sundejte alobal, přidejte troubu na stopade a nechte šťávu zredukovat, pak dopékejte na dvěstě a míchejte, ať se vám tahle dobrota nepřipálí .-). Buřtíky podávejte s čerstvým chlebem a hlavně ne s burčákem .-).
Stačilo nám to pro tři jedlíky a bylo to yummyummy .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama