Vegetariánský EINTOPF s cizrnou a uzeným tofu .-)

10. září 2015 v 11:09 | Sába |  Bezmasé yummy

Jelikož už se nám zkracujou dny, rána jsou chladná a pomalu přijde podzim, napadla mě tahle hustá polévka z jednoho hrnce.Dělávala ji moje babička i moje mamča, akurát že s uzeninou a zahuštěnou jíškou a vždy zahřála i zasytila .-).
Tak mě napadlo tenhle pokrm trochu odlehčit hraškou, ovonět ho uzeným tofu a pro zasycení přidat trochu cizrny a je to eňoňuňo .-).


Nejlépe do Eintopfu je dobré naházet co dům dal a náš dal kapustu, mrkev, cibuli, česnek, brambory, vařenou cizrnu, žampióny a uzené tofu .-)


Všechno se nakrájí nadrobno a naháže na mističky, aby se vám lépe vařilo.
Na stranu si dejte pár plátků žampiónů, které si osmahněte na másle na ozdobu. Mimochodem, strašně moc moc moc mě mrzí, že jsem tam nemohla dát hříbky, bylo by to s nima ještě o level lepší. No tak příště, snad už porostou .-)


Vemte si velký hrnek a na olivovém oleji si zprudka osmahněte do sklovita cibuli, uzené tofu, žampióny, mrkev, kapustu , cizrnu a brambory. Pak polévku ochuťte třema stroužky česneku, drceným kmínem, červenou paprikou, libečkem, pepřem, novým kořením a bobkovými listy. Vše podlejte vodou, ve které rozmícháte cca dvě lžíce hrašky a nechte polévku vařit, dokud vám nezměknou brambory.
Nakonec už jen přidejte stroužek česneku a promnutou majoránku .-)


Eintopf dozdobte plátkama houbiček a pár kuličkama vařené cizrny. Podávejte ho vařící, ať vás pořádně zahřeje .-). Pokud ho vyzkoušíte, napiště, jak vám chutnal.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sába Sába | 10. září 2015 v 11:15 | Reagovat

A ještě tam přidejte sůl, už mám vypadky :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama