Voňavá játrová paštika s masem z vepřových žeber .-)

3. září 2015 v 11:30 | Sába |  Lahůdkové yummy

No a je na světě moje první paštika. Včera jsem měla strašně velkou radost, protože jako odpůrci jater, který jí pouze tresčí játra, se mi Paštička povedla :D
Googlila jsem jak blázen, našla jsem dvě možnosti: buď ji dělat ve vodní lázni nebo tuhle rychlejší verzi, našla jsem s brusinkama, s mandlema a podobně, ale nechtěla jsem ji napoprvé překombinovat, také mě napadlo ji dochutit bazalkou nebo capary, ale nakonec jsem zvolila nejednodušší verzi a udělala jsem dobře. Experimentovat se bude jindy .-)


Den předem si očistěte půl kg kuřecích jater naložte je na noc do mléka a uvařte si pomalu tažený (aspoň dvě hoďky) vývar z vepřových žeber.


Pak si na třech lžících sádla osmahněte do sklovita cibulku, okapaná játra, cca po 5 minutách přidejte koření (dva menší bobkové listy, 5 kuliček jalovce, půl lžičky bílého pepře, půl lžičky drceného kmínu, půl lžičky červené papriky a půl lžičky hořčičných semínek. Vše podlejte opatrně cca dvěma dcl vývaru a nechte vše cca deset min zredukovat.


Nakonec vyndejte bobkové listy, jalovec, přidejte cca dvě hrsti obraného nakrájeného masíčka z žeber, dvě špetky soli a vše důkladně rozmixujte.


Paštiku plňte do sklenic vypláchlých horkou voodu a pokud chcete, aby vám vydržela déle, přelijte ji ještě trochou čistého sádla.


A paštiku máte na světě, není na tom nic náročného a všechny májky, játrovky a podobně můžou jít do věčných lovišť .-)
Mimochodem sorry za nechtěnou reklamu - sklenice od Pikoku jsou super, akurát z nich nějak už nejdou sundavat nálepky. Takže takhle jsme ji včera večeřeli po příchodu z hospůdky a s chilli papričkou, cibulkou a cornichon okurčičkou jsme měli nebíčko v papulce .-)








 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama