HLUCHEC - BÁC - kynutá bramborová buchta

14. října 2015 v 12:59 | Sába |  Bezmasé yummy

Co kraj to jiný název, je pravda, že já tuhle buchtu teda neznala, ale chtěla jsem jí vyzkoušet, jelikož vše co voní po česneku, milujeme a přijel přítelův desetiletý syn a udělat něco k večeři co jí, je nadlidský výkon .-) a světe div se, jedl jí .-).


Na jeden velký pekáč si promíchejte cca 400g nastrouhaných brambor s dcl mléka, které přecedíme a přidáme k nim dvě vajíčka, hrnek mléka z kterého si uděláme i se špetkou cukru kvásek z jednoho droždí, hrstičku promnuté majoránky, dvě lžičky soli, 500g polohrubé mouky, pět lžic oleje a sedm stroužků utřeného česneku.


Vše pořádně promíchejte a nechte na teplém místě aspoň půl hodiny kynout.


Pak těsto přelejte do pekáče s pečícím papírem a pečte na dvěstě do zezlátnutí a pokud se těsto nelepí na špejli, tak je buchta hotová .-).
Já zvolila buchtu bez uzeniny, je fakt, že jsem našla strašně moc receptů s vařenýma bramborama, uzeným, salámama atd, ale nakonec jsem zvolila tenhle recept. Je fakt, že uzeninu na ovonění to asi chce, byla sytější, ale krásně voněla po česneku. Hlavně chutnala všem, což je největší úspěch .-)
A jak ji děláte Vy? Budu ráda za vaše rady .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama