Hovězí veverka na smetaně .-)

2. listopadu 2015 v 8:21 | Sába |  Masové yummy


Dostali jsem doma chuť na svíčkovou a u řezníka jsme vzali hovězí veverku, trošku jsem se jí obávala, ale po očištění byla krásná .-)

Tak jsem se na ni vrhla s mamčou, která mi do toho tak kecala, až jsem vařila sama .-) Blahopřeji lidem, co umějí vařit se svými rodiči .-) Ahoj mami .-)
Maso se prošpikovalo slaninou a nechalo se zatáhnout ze všech stran,


na té samé pánvi se osmahla zelenina, dvě hrsti mrkve, dvě hrsti celeru a dvě hrsti petrželky zhruba na cm kostičky hezky do zlatava .-)
Pak se k ní přidala cibule, která se udělala do sklovita a pár kostiček slaniny. Nakonec se vše přelilo lžící octa, který se nechal odpařit, pak se přidala sůl, pět kuliček nového koření, dva bobkový listy a voda.


Směs se dala na maso a vše se přiklopené peklo dvě hodiny, sem tam se maso otočilo.


Nakonec jsem si maso dala na stranu do alobalu, aby nevystydlo, zeleninovou směs jsem rozmixovala tyčovým mixérem ( po vyjmutí bobkáče a nového koření) rozmixovala do hladka a zjemnila šlehačkou.
Omáčku můžete ještě dochutit solí, citrónem a cukrem.
Moc nám chutnala, je pravda, že na druhý den byla lepší, masíčko možná ještě půl hodinky chtělo péct. Jinak supr jo a knedlík je kupovaný, furt jsem si na něj netroufla .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama