Vegetariánská sekaná z kapusty a pohanky .-)

3. listopadu 2015 v 11:08 | Sába |  Bezmasé yummy

Miluju kapustu, ať už v polévce, dušenou, nebo jako karbanátky. Proto mě z ní napadlo upéct sekanou, a když už bezmasá a zdravá, tak jsem jí vytunila ještě pohankou. Což pro nás nebyla zrovna nej volba.-)


Na cibulce si osmahněte na kostičky nakrájenou kapustu, dochuťte ji česnekem, solí, pepřem, drceným kmínem a majoránkou. Podlijte ji trochou vody,chvilku duste, dokud nezměkne, přebytečnou vodu zredukujte. Kapustu nechte vychladit a promíchejte ji s hrnkem uvařené pohanky dle návodu, třemi vajíčky, strouhankou a solí.


Směs dejte do pekáčku a pečte na stopade cca 40 min.


Sekanou můžete podávat jak teplou tak i studenou, já zvolila s vařeným bramborem na zpěněné hladkolisté patrželce.
Popravdě, sekaná nám díky pohance moc nezachutnala a proto budu ráda za každou radu, jak vařit s pohankou. Vařila jsem ji poprvé a možná jsem udělala chybu, nebo má už takovou specifickou chuť. Takže díky za rady .-)



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama