Vegetariánský boršč s červenou čočkou .-)

11. listopadu 2015 v 11:34 | Sába |  Polévkové yummy

Tak jsem měla namočenou červenou čočku a furt jsem dumala, co s ní. Chtěla jsem udělat polévku, ale ne krémovou, no a nakonec z toho vylez tenhle úžasný voňavý boršč .-).
Jsem si jistá, že bude chutnat i masožravcům .-)


Uvařit tuhletu vegetariánskou polévku je rychlé a jednoduché .-).
Osmahněte si zprudka na olivovém oleji červenou cibuli na kostičky, čtyři lžíce červené neloupané čočky, dva stroužky česneku, drcený kmín, pepř, červenou sladkou papriku, 5 kuliček nového koření, dva lístky bobkového listu, sůl, hnědý cukr, lžíci rajského protlaku, jedno nakrájené oloupané rajče, dvě hrsti na plátky nakrájeného červeného zelí.


Vše podlejte vodou a polévku nechte vařit. Cca po půl hodině přidejte nakrájenou řepu na obdélníčky .-) a dále vařte, dokud nezměkne.


Boršč nakonec dochuťte pár kapkama octa, lžící nasekaného kopru a zdobte zakysanou smetanou s koprem .-)

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama