Kachní kaldoun bez vnitřností .-)

8. prosince 2015 v 8:24 | Sába |  Polévkové yummy

Tak jsem se vrhla na tuhle výbornou polévku, je pravda, že jsem ji připravila o vnitřnosti, což mi asi hodně lidí neodpustí, ale já je prostě nejím. Tak se to muselo zvládnout bez nich .-).




Zvolila jsem dva kachní skelety, které nechte dvě hodinky táhnout ve vodě s mrkví, celerem, cibulí, česnekem, jádřincem od papriky, solí, pepřem, červenou paprikou, libečkem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Průběžně stahujte z vývaru pěnu a nakonec z něho sundejte co nejvíce mastnoty.


Pak si na másle zpěníte dvě hrsti mrkve, dvě hrsti celeru, dvě hrsti petržele a hrst cibule.
Vše okořeníte bílým pepřem a muškátovým oříškem, zaprášíte třema lžícema špaldové mouky a přelejete cca dvěma litrama kachního vývaru s obraným masem. Polévku nechte vařit ještě tak půl hodinky a nakonec ji zjemněte rozšlehaným žloutkem v dcl mléka. ( aby se vám nesrazilo, rozmíchejte si mléko se žloutkem a teplým vývarem a pak vlejte do polévky) Vše promíchejte a polévku dále už nevařte.


Na talíři si dozdobte kaldoun obraným masem ze skeletu, hladkolistou petrželkou a debužírujte .-).

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama