Kořeněné, slané šlehačkové krekry .-)

7. prosince 2015 v 7:30 | Sába |  Lahůdkové yummy

Nevím jak u Vás, ale u nás vždy na Vánoce každý peče samé sladké dobroty a pak je chuť i na slané. A také každý není příznivcem jen sladkého, i proto mě napadlo udělat tyhle slané, jednoduché krekry .-).





Vemte si půlku změklého másla, půlku (125ml) šlehačky 33% a 280g polohrubé mouky.


V hmoždíři si roztlučte půl lžičky hořčičných semínek, lžičku himalájské soli, dvě lžičky uzené papriky, a půl lžičky kmínu.


Pak si ze surovin vypracujeme nelepivé těsto a na druhý den si ho vyválíme a vykrajujeme z něho menší krekry .-)


Nakonec je pečeme na stopade, dokud nezezlátnou a schováme je někam, kam na ně nenápadně chodíme .-).



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama