Silvestrovské pomazánky .-)

31. prosince 2015 v 12:05 | Sába |  Lahůdkové yummy

Jako každý konec roku slavíme chlebíčkama, krekrama, kanapkama, no prostě zobeme celý den .-).
A já si fakt ujíždím na zdobení a vymýšlení nových chutí, snad mi všichni odpustí, ale klasickou česnekovou jsem si nemohla odpustit, my ji prostě milujeme. Česnek, to je naše .-). Nazdobené dobroty dodám během dalších dnů, až mi kocovinka dovolí .-).
A pro dnešek čtyři tipy na silvestrovské dobroty .-).
Jinak všem přiznivcům mého blogu přejeme krásně strávený poslední den v roce a ještě krásnější příští rok .-). A ať vám chutná .-)




Česneková pomazánka .-)
Nastrouháme si sýry, nejlépe např. goudu a čedar, přimícháme vaničku tvarohu, dvě lžíce majonézy a aspoň tři utřené stroužky českého paličáku .-) Do kapsy si přibalíme peprmintové žvejky .-)


Tuňáková pomazánka s cornichon okurčičkama a hořčičným semínkem.-)
Jednu konzervu tuňáka promícháme s jedním tvarohem, dvě lžíce majonézy, dvě vajíčka nadrobno, šest okurčiček cornichon, jednu menší cibuli, špetku soli, čerstvě mletý pepř, lžičku hořčičných semínek rozdrcených v hmoždíři a nakonec šťávu z půlky citrónu.


Lilková pikantní pomazánka .-)
Na pánvi si osmahneme zprudka červenou cibuli na větší kousky, vypocený lilek na menší kostičky, dvě papriky na kostičky. Vše dochutíme dvěma stroužky česneku, pepřem, solí, špetkou chilli papričky, lžičkou hnědého cukru, lžičkou rajského protlaku a špetkou uzené papriky .-). Směs podáváme jako bruschettu zdobenou rajčátky .-).




Celerová remuláda .-)
Střední bulvu celeru si nakrájíme na opravdu tenké tyčinky, které ještě musím vypilovat .-), promícháme je se šťávou z půlky citrónu, třema lžícema majonézy, lžičkou dijonské hořčice, špetkou soli, čerstvě mletý pepř a dvě lžičky kapar.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama