vytuněné MAROKÁNKY :D

9. prosince 2015 v 12:04 | Sába |  Sladké yummy

Máme na světě o něco zdravější verzi marokánek než klasické, ale i přesto, že jsem zvolila kokosový olej místo másla a pohankovou mouku místo klasické, tak na běžné chuti marokánek to nic nemění .-)
Jediné, o co jsem je připravila, byla čokoládová poleva, ale už je toho sladkého dost, tak se bez čokolády obejdou .-)




V rendlíku si rozehřejte 4 lžíce kokosového oleje, v něm 100g pohankové mouky a přelejte vše půl litrem polotučného mléka. Vše stále míchejte, ať se vám neudělaj hrudky, až budete mít kašovitou konzistenci, přidejte 3 lžíce hnědého cukru, lžící arašídového másla, dvě lžíce ovesných vloček, lžíci kandované pomerančové kůry, tři kusy datlí nakrájených na malé kousky a nakonec 4 hrsti nepražených kešu oříšků rozmixovaných nahrubo v mixéru.


Směs dávejte na pečící papír, upláclé hromádky pečte na stopade cca 30 min, dokud opravdu nezhnědnou. Tak pokud chcete mlsat zdravě, tuhle dobrotu si můžete upéct nejen na Vánoce, ale i během roku .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama