přesnídávková ZELŇAČKA .-)

6. ledna 2016 v 10:38 | Sába |  Polévkové yummy

Zelňačku jsem jako malá neznala, nevařila se u nás, první se mi do cesty postavila až kolem dvaceti a od té doby jsem ji vařila stejně, až doteď. Tahle vás jak zasytí, tak je výborná po propité noci .-)




Do hrnce si nakrájejte jednu větší cibuli, půlku klobásy, kousek kvalitního špeku (já měla tzv.prvorepublikový) a na lžíci sádla vše zprudka osmahněte .-). Pak přidejte 4 stroužky utřeného česneku, pepř, drcený kmín, kmín celý, červenou papriku, uzenou papriku, trošku sušené chilli papričky, himalájskou sůl, pět kuliček nového koření, dva bobkové listy, pět menších brambor a vše přelejte cca litrem vývaru z vepřových žeber a natrhaným obraným masem z nich .-).


Až brambory změknou, přidejte zbytek půlky nakrájené klobásy, nakrájete kysané zelí i se šťávou povařte cca dvacet minut, přilejte jednu zakysanou smetanu promíchanou s dcl vody a lžíci špaldové mouky a nechte polévku ještě deset minut povařit.
Nakonec ji dochuťte solí, hnědým cukrem a octem .-)
Vyzkoušejte ji a napište, jak vám chutnala .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama