Focaccia

15. února 2016 v 14:22 | Sába |  Bezmasé yummy

Tohle jednoduché italské pečivo si zamilujete, jako většina jídel je v Itálii ochucená dle ragionu od sladké verze až po olivy, rozmarýn, nebo i cibuli se sýrem .-)



V misce si vypracujte těsto z 400 až 450 g hladké mouky, lžičky soli, lžíce olivového oleje, pytlíček sušeného droždí 7g a 300 deci vlažné vody. Nechte ho kynout na teplém mistě jednu až dvě hodinky. Pak vytvarujte z těsta placky, které probouchejte pěstičkama, nechceme, aby těsto moc vykynulo.


Nakonec ho už jen potřete olivovým olejem a dochuťte. Já zvolila olivy na srdíčko jelikož byl ten Valentýn .-)
a na druhou klasickou placku jsem dala bohatě mladou goudu a jednu menší červenou cibuli na plátky a jednu žlutou cibuli na plátky .-)


Pečte je v předehřáté troubě na dvěstě, já mám plynovou, tak jsem se s tím trochu porvala, dokud nebudou do zlatava upečené .-). Nakonec malá rada, pokud je chcete měkčí, ne tak křupavé, necháme je vychladnout pod utěrkou .-)
Dobrou chuť .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama