Květákový pie

29. února 2016 v 11:20 | Sába |  Bezmasé yummy

Tahle dobrota je nejen pro milovníky květáku, ale i zajímavých koláčů, třeba na oběd do práce. Doma milujeme pastýřský koláč a tak mě napadlo udělat něco bezmasého z květáku, je to jednoduché a moc dobré .-)
Vyzkoušejte a uvidíte sami.




Z cca pěti brambor si uvařte klasickou bramborovu kaši (ne moc řídkou), až vychladne, promíchejte ji s jedním vajíčkem a hrstí mladé goudy.
V druhém hrnci si uvařte do měkka květák, který po vychladnutí nasekáte nadrobno a promícháte ho s osmahlou cibulkou do sklovita ochucenou hladkolistou petrželkou, drceným kmínem, solí a špetkou muškátového oříšku, až směs vychladne, promícháte ji se třema vejci.


Nakonec už jen pokryjete dno formy půlkou kaše, na ni dáte směs z vajíček a květáku a nahoru zase kaši.
Květákový pie pečte na stoosmdesát cca třicet minut.
Koláč můžete podávat jak teplý, tak studený, já ho doplnila rukolou, rajčaty, červenou cibulí, to vše dochucené ume octem a čerstvě mletým ppeřem .-)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sába Sába | 1. března 2016 v 13:28 | Reagovat

Děkuji .-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama