Velikonoční nádivka s kopřivami, prvorepublikovým špekem a s kuřecím masem

23. března 2016 v 11:08 | Sába

Jelikož u nás se svátky nikdy neřešily, když jsem byla malá, tak i klasická česká nádivka se ke mně dostala až v dospělém věku. Doma jsme dělali jen bezmasou, ke kuřecímu masu. Byla výborná, vždy jsem se jí mohla ujíst, ale je fakt, že s tou velikonoční, moc společného neměla .-).
No a tak když přídete k.o. z práce, nebudete vědět, jak se zrelaxovat, tak se pusťe do této nádivky .-).



Jako první si uvařte kuřecí vývar, já ho dala táhnout na necelé dvě hodiny i s kuřecím stehnem, které pak zpracujete také do nádivky a zbytek vývaru můžete dát zamrazit .-).
Na dvou lžících másla si osmahněte jednu žlutou cibuli s jednou jarní cibulkou do sklovita, s dvěma hrstma prvorepublikového špeku na kostičky (může být i uzené), hrstí natrhaného vařeného kuřecího stehna. Vše dochuťte solí, pepřem, drceným kmínem, špetkou červené papriky, hrstí promnuté majoránky. Nakonec do směsi přimíchejte dvě hrsti nasekaných kopřiv, hrst hladkolisté patrželky a hrst nasekané zelené části z jarní cibulky. Směs nechte vychladnout a promíchejte ji s cca osmi nakrájenými, aspoň den starými, rohlíky na kostičky s dvouma dcl kuřecího vývaru, jedním dcl mléka, 5 vajíčky (bílky vyšlehejte a pomalu zapracujte do směsi ) a nakonec s lžičkou sodabikarbony.



Nakonec vše dejte do pekáčku s pečícím papírem a Velikonoční nádivku pečte cca 45 minut na stopade, dokud nezezlátne .-) Pak už si jen pochutnejte. Pokud nádivku vyzkoušíte podle mého receptu, buda ráda za komentáře. Předem dík a krásné svátky .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama