Pikantní cizrnová polévka .-)

5. dubna 2016 v 10:49 | Sába |  Polévkové yummy

Myslím, že tuhle polévku si zamiluje většina lidí, už na ní se lžící asi hodinu chodím a furt si říkam, že přece něco jako polévka nemůže být až tak dobré .-)
Asi do dvaceti jsem nejedla vůbec polévky, měla jsem blok z hutných vývarů, plných všeho od cibule, přes krky až po maggi a tak jsem se k polévkám musela pomalu propracovat sama .-) Dlouho mi trvalo přijít na chuť těm hustším, ale nakonec jsem si je oblíbila a i na večeři si ráda sem tam tu polévku dám .-)
Jediné polévky, co u mě měly úspěch, byly babiččiny kuřecí vývary, asi proto, že jste si mohli nandat jak vývar zvlášť, tak nudle, maso a zeleninu .-) Takže moje polévka byl vývar s nudlema a jednou mrkví .-) A pak si ještě vzpomínám na mamči rychlou zeleninovou, kterou si dělám dodnes .-)
No a dost už o mém vztahu k polévkam, teď se vrátím k této jednoduché jemné pikantní polévce plné chutí, co vám explodujou v ústech .-).




V hrnci ci osmahněte tři jarní cibulky na olivovém oleji bez zelených natí, dvě střední mrkve na kostičky, kousek celeru na kostičky, jednu střední batátu taky na kostičky a tři hrsti uvařené cizrny. Pokud vaříte cizrnu ten den, tak si z ní vodu schovejte. Vše zprudka osmahněte a dochuťte třema stroužky česneku, špetkou skořice, lžičkou římského kmínu, špetkou cardamonu, harissou a solí. Nakonec vše přelejte vodou z uvařené cizrny a konzervou rajčat. Polévku povařte cca třicet minut, část zeleniny z ní vyndejte, zbytek polévky rozmixujte.
Servírujte ji vařící do hlubšího talíře, promíchanou s odloženou zeleninou a posypanou natí z jarní cibulky .-)
Vyzkoušejte ji a uvidíte, že vám určitě zachutná .-)
Odkaz pro zajímavost- http://www.rozhlas.cz/radiowave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-voda-z-varene-cizrny-je-zazrak-pro-vegany-nahradi-bilky-na-snih--1581080

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama