Rajčatové ragú nejen na těstoviny

8. dubna 2016 v 11:08 | Sába |  Masové yummy

Nebudu tu psát Boloňské ragú a podobně, jak každý ví, těch receptů je nespočetně. Ta moje je klasická dlouho dušená směs nejen k těstovinám, ale věřte že výborná .-)


,

V hrnci si osmahněte dvě cibule nadrobno nakrájené, dvě větší mrkve nadrobno nakrájené, půlku menšího celeru nadrobno nakrájeného, s plátkem nadrobno nakrájené mangalice, až vše krásně zavoní, přidejte cca půl kg mletého vepřového masa, zase míchejte, dokud nezavoní a dochuťte ho dvěma lžícema rajčatového protlaku, bilým pepřem, rozmarýnem, bazalkou, tymiánem, oregánem, estragonem, lžící hnědého cukru a solí. Vše přelijte dvěma konzervama nakrájených rajčat, půl litrem rajčatové šťávy a cca půl litrem hovězího vývaru.
Ragú duste hodinu pod pokličkou a cca hodinu bez pokličky, dokud se nezredukuje do konzistence omáčky .-)


Podávejte ho s těstovinami, zapečené na bagetce, plněné v houbách, nebo ho jednoduše zamražte a jako rychlá večeře se vám vždy hodí .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama