Sekaná z pekáčku

8. dubna 2016 v 11:15 | Sába |  Masové yummy

Sekaná je u mě nekonečná zkouška fíglú a receptů, co se bude ladit a tunit do konce života, ale jedna z mála, se kterou jsem spokojená, je tahleta a myslím, že i vám zachutná .-)




Nadrobno nakrájené tři den staré rohlíky si namočte do cca dcl mléka, přidejte nasekanou petržel, nadrobno nakrájený kousek povařeného celeru, nadrobno pokrájených třech menších mrkví, v mixéru rozmixovanou jednu střední cibuli a čtyři stroužky česneku (zkoušela jsem už nakrájet na jakkoliv drobno, ale mixerem je to do sekané nej), cca kg mletého masa vepřového s hovězím, plátek nadrobno nakrájeného špeku mangalice, čtyři lžíce strouhanky, lžičku soli, pepř, majoránku, červenou papriku, libeček, kmín, lžičku hnědého cukru, lžičku rajčatového protlaku a lžičku hrubozrnné hořčice, dvě vajíčka a cca dva dcl hovězího vývaru.


Celou směs hněťte rukama aspoň deset minut, pak jí dejte do pekáčků s pečícím papírem a pečte cca deset min na dvěstě, padesát minut na stopade, pak už jen pět minutek na dvěstě. Sekaná je výborná, jak teplá k bramborové kaši, do housky s hořčicí a zeleninou, nebo ji dejte do mrazáku a když Vás přepadne hlad, bude po ruce .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama