Vegetariánské zeleninové ragú s červenou řepou a cizrnou

11. května 2016 v 10:19 | Sába |  Bezmasé yummy

Tohle ragú si zamilují nejen vegetariáni a popravdě ani nevím, co k němu podávat. Já ho jedla samotné a bylo moc dobré, ale pokud Vás něco napadne, klidně napište pro inspiraci do komentáře .-).



Umyté, osolené, olejem pomazané řepy dejte péct do trouby, dokud nezměknou, aspoň na dvěstě a až řepy vychladnou, tři z nich oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na stranu.
Pak si ve woku zprudka osmahněte jednu menší cibulku se třema mrkvema, se třema kouskama řapíkatého celeru, půlkou střední cukety, nakrájenou řepou, hrstí červené čočky a hrstí cizrny.
Vše dochuťte špetkou chilli, solí, hnědým cukrem, česnekem, timiánem, lžící rajského protlaku a cca dcl vody.
Směs nechte zredukovat, dokud čočka nezměkne a zakapané šťávou z půlky citrónu podávejte k čemu máte chuť nebo jen tak .-).

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama