Nadýchané České BUCHTY

3. října 2016 v 9:13 | Sába |  Sladké yummy

Miluju je odmala a asi nejvíc tvarohové, z dětství mi nejvíc utkvěly v hlavě od sousedky, co byla jak babička z pohádky a pak od nevlastního táty z remosky. Každé měly své kouzlo, i ty mé první, ale tyhle jsou jak od princezny se zlatou hvězdou na čele, budou se vám rozplývat na jazýčku .-)



Z 20g droždí, decky vlažného mléka, lžičky cukru si udělejte kvásek, který pomíchejte s půl kg hladké mouky, 40g cukru, kůrou z jednoho citronu, jedním žloutkem, špetkou soli, jedním vanilkovým cukrem, 50g rozpuštěného másla a nakonec do těsta po troškách zapracujte dvě dcl mléka. Pokud bude těsto moc lepit, přidejte trochu mouky, pak ho s láskou hněťte, dokud vám neupadnou ruce a pomoučené těsto přikryté utěrkou nechte na sluníčku nebo v teple kynout. Po cc hodině ( když zmačknete těsto prstem a vrátí se zpět ďůlek, tak je vykynuté) na pomoučeném válu rozválejte cca 1cm silné těsto, vykrájejte podobně velké čtverečky, naplňte je povidlama, zabalenou stranou je dávejte dolů a nakonec buchty pomažte máslem. Půl hodinky je nechte odfrknout v pekáčku, pak je pečte v předehřáté troubě cca na dvěstě do zlatava .-)


Vychladlé buchty pocukrujte a držte se zuby, nehty, ať je nespořádáte na posezení .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama