Pohánkové rizoto zdobené rukolou a výhonky z ředkvičky

28. února 2017 v 9:52 | Sába


I přesto, že jsem na pohanku zanevřela (po sekané, která mi moc nechutnala, dala jsem jí ještě šanci .-)
A nebudu říkat, jak si ji budu vařit každý týden, ale už to bylo o hodně lepší .-) Myslím, že jako rizoto zachutná i vám.


Na olivovém oleji si osmahněte cibuli na kostičky, pár mrkví na plátky, kedlubnu na kostičky, a cca půl kg očištěných žampiónů. Zeleninu dochuťte máslem s medvědím česnekem, drceným kmínem, pepřem a solí. Vše poduste pod pokličkou pár minut. Pak uvařte pohanku, kterou jsem vařila pod pokličkou v osolené vodě, která sahala cca cm nad pohanku, když se voda začla vařit, dala jsem oheň na nejméně a deset minut pod pokličkou dovařila.
Nakonec pohanku promíchejte se zeleninovou směsí a podávejte s čím máte rádi od sýra až po nakládanou řepu .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama