Dal palak

24. března 2017 v 11:31 | Sába |  Bezmasé yummy


Tak jako první věc se chci omluvit za ty fotky, ale zkuste si nafotit hrachovou kaši, no tak že snaha byla,.-), ale snad vás vzhled neodradí od tohodle výborného, zdravého, levného jídla. Nedávno jsem zkoušela dhal z červené čočky a musím říct, že tahle varianta ze žlutého hrachu a špenátu mi chutná ještě víc.
No a kdo máte odvahu vyzkoušejte .-)


Přes noc si namočte jedno balení žlutého hrachu, ráno k němu přidejte sůl, kurkumu, špetku asafoetidy (ločidlo čertovo lejno) a vařte ho, dokud nezměkne. Ten hrách .-). Pak si v hrnci osmahněte na ghíčku lžičku římského kmínu, jednu větší červenou cibuli na kostičky, tři stroužky česneku nasekané nadrobno, kousek zázvoru nadrobno, dvě rajčata na kostičky, vše mícháme, necháme redukovat, pak přidáme dvě hrsti nakrájeného špenátu (já použila listový mražený a bylo to supr ) .-), kurkumu, hoblinky chilli papriček, sůl a vše promíchejte s uvařeným hráškem. Podlejeme cca dcl vody, přisypte garam masalu a vše povařte do konzistence kaše. Nakonec dal pokapejte citrónem a podávejte ho s rýží. Mně chutná i samotný .-)
PS: Jinak supr cary pasta pro rychlé vaření, výborná ve všem .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama