DHAL z červené čočky

15. března 2017 v 7:59 | Sába |  Bezmasé yummy


Pokud chcete, aby vám v puse explodovala Indie, tak tenhle recept musíte vyzkoušet. I přesto, že působí jako zdravá, luštěninová, vegetarianská kaše, tak vám udělá radost nejen v ústech, ale i v břiše .-).


Opět velice jednoduše .-): Uvařte si červenou čočku v osolené vodě tak, aby se vám dala rozmačkat v prstech (sundavejte z ní pěnu při vaření), mezi tím si v pánvi na přepuštěném másle nechte zavonět lžičku římského kmínu, jednu cibuli na kostičky osmahněte do růžova, přidejte nasekané tři stroužky česneku, chilli papričku, kousek zázvoru, půl lžičky Asafoetida, půl lžičky kurkumy, tři nakrájená rajčata nebo jednu plechovku nakrájených rajčat. Vše pořád míchete, dokud se směs nezredukuje. Pak už k ní jen přimíchejte uvařenou čočku s trochou vody, vše povařte a Dhal dochuťte kořenící směsí garam masala, koriandrem a pár kapkama citrónu.
Dhal podávejte s rýží, ale výborný je i samotný .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama