KANČÍ GULÁŠ dochucený uzenou dánskou solí, pečený v troubě

24. března 2017 v 12:32 | Sába |  Masové yummy


Na guláše jsem byla vždy levá, jelikož doma se dělal maximálně perkelt a guláš jsem znala jen z restaurace. Tak jsem se k tomu mému musela propracovat několika nepovedenýma a myslím, že je ještě pořád co vylepšovat, ale téhle dobrotě, kdy maso je jak dortíček a nemáte ho nikdy dost, už moc k vylepšení není.
Zkusila jsem kančí guláš ještě vyšperkovat uzenou dánskou solí ( http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni/sul-uzena-danska ) a je opravdu výborný, už se nemůžu dočkat zítřka .-)


Zase opět lehce, protože nám těžké recepty nejdou: na sádle si osmahněte tolik cibule, kolik máte masa (na množsví, ne váhu) a míchejte jak blázni, dokud nebude cibulka lehce hnědá, hlavně bacha na hodně hnědé kousky, můžete mít pak guláš hořký. Přidejte na kousky nakrájenou kančí kýtu, kterou si před tím odblaňte. Zprudka ji nechte zatáhnout na cibulce a přidejte čtyři nasekané stroužky česneku, lžíci rajčatového protlaku, cca lžíci maďarské sladké papriky, půl lžičky uzené dánské soli a špetku drceného kmínu. Vše podlejte vodou a až se maso začne dusit, šoupněte ho do trouby na cca stopade, sem tam ho promíchejte a po hodině a půl guláš vyndejte, chvilku se na něj koukejte, jaký chytnul krásný glanc z trouby, trochu ochutnejte, popřípadě dochuťte mořskou solí a někam ho schovejte do druhého dne .-).


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama