Butter chicken - indické máslové kuře

10. srpna 2017 v 7:56 | Sába |  Masové yummy

Tohle úžasné jídlo jsem poprvé ochutnala u Nepálců v restauraci Everest v Plzni a hned jsem si ho pro jeho máslovou chuť zamilovala, o jejich plackách Naan ani nebudu psát, to by bylo na dlouho a pořád bych se rozplývala, jak jsou úžasné, asi budu chtít od ježíška tandoori pec :D.



Co se týká receptu, googlila jsem celé dopoledne jak blázen a opět se recepty liší kořením, někdo maso nakládá do jogurtu, někdo ne, někdo dává rajčatový protlak, někdo ne a někdo přidává smetanu, někdo ne. No a já zvolila tuhle verzi a bylo to nebíčko v puse :D.


Nejlépe den předem si naložte dvě kuřecí stehna vykoštěná bez kůže na kostičky do směsi z 3lžic tučného joogurtu, soli, červené papriky, zázvoru, garam masaly, tří stroužků česneku a šťávy z půlky limetky. Na druhý den maso zprudka opečte na pánvičce a dejte stranou. Na té samé pánvi si rozpusťte dvě lžíce másla s kapkou oleje a nechte v něm provonět roztlučený kardamon, hřebíček, kari lístky, římský kmín, kousek chilli papričky, a garam masalu, pak přidejte cibuli, česnek, čtyři oloupaná nakrájená rajčata, hrst kešu oříšků, sůl, hnědý cukr a vše podlejte trochou kuřecího vývaru. Směs duste cca dvacet min. Nakonec vyndejte koření, vše dohladka rozmixujte, přepasírujte přes sítko, dochuťte lžící másla a vložte zpět kuřecí maso. Tuhle indickou dobrotu podávejte s rýží nebo naan chlebem, já zvolila kuskus a bylo to taky výborné .-)
!!!POZOR!!! návykově žravé .-)




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama