Tiramisu

2. října 2017 v 9:24 | Sába |  Sladké yummy

Kdo tu sem tam nějaký recept čte, tak ví, že sladké dobroty mi moc nejdou. Něco, co se nakonec dá jíst, splácám, ale že bych byla odbornice na piškot a krémy, to v žadném případě. Na to byla šikovná moje babička, nikdy nezapomenu na vylizování mis od krému .-).
No ale abych se vrátila k našemu tiramisu. Fakt nechápu, že jsem do něj nešla už dávno! Je pravda, že co voní po kávě a alkoholu miluje spíš moje mamča, a byl to asi taky jeden z těch důvodů, proč jsem jí ho udělala k narozeninám. No a nechci se chlubit, možná jen trošku .... tiramisu bylo famózní .-). Pokud se do tiramisu chcete pustit, předem upozorňuju, že základem u této dobroty jsou výborné suroviny, u těch zůstaňte a nezaměňujte je. Je jich jen pár .-)



No a teď už k receptu. Rozdělte si do dvou misek 5 žloutků a 5 bílků. ( Čerstvé ) žloutky vyšlehejte s 5 lžícema krupicového cukru, dokud nemáte nadýchanou pěnu a cukr se nerozpustí, dále směs promíchejte, (nešlehejte) se dvěma mascarpone 0,5kg a na závěr do krému vmíchejte vyšlehané bílky. Vedle si uvařte hrnek silné kávy a přidejte k ní dva panáky Amareta a namáčejte z jedné strany a z druhé cukrářské piškoty, vykládejte s nima větší formu, přelejte půlkou krému a znovu namočené piškoty a druhou půlkou krému. Ve finále dezert posypte hojně kakaem, já zvolila jako třešničku na dortu bio kakao a nemělo chybu .-).
Pak už se jen modlete, abyste to dřív nesnědli, než cca aspoň za 4 hodiny.
I když je tiramisu díky mascarpone řazeno mezi nejtučnější dezerty, za ten hřích jednou za čas stojí .-)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama