Trhané vepřové

2. listopadu 2017 v 11:42 | Sába |  Masové yummy

Na tuhle dobrotu jsem se chystala dlouho a jelikož přítel měl narozeniny a mně se to zdálo jako dobrý nápad k pohoštění, tak jsem do něj pustila. Opět zkoukla několik videí, receptů a fotek no a nakonec z toho vznikla tahle lahodná masová dobrota .-)



Když jsem u řezníka viděla jen malé kousky plece, tak jsem zvolila krkovičku s kostí, cca kilo a půl. Maso jsem na noc naložila do hnečku vinného octa, dva hnečky vody, a lžičku soli. Na druhý den jsem maso osušila a obalila ve směsi (lžíce hnědého cukru, lžička soli, lžíce sušené cibule, lžíce červené papriky a lžička pepře).



Maso jsem pár hodin nechala uležet a na sádle si v hrnci osmahla pět cibulí na plátky, pět stroužků česneku a pár lístků šalvěje. Krkovičku jsem na této směsi nechala zatáhnout, podlila cca dcl vody, vše přikryla pokličkou a pekla na stopadesát stupňů cca čtyři hodiny. Pak jsem maso dala stranou, šťávu s cibulí a česnekem přepasírovala přes sítko, zredukovala na půlku a už vyplou štávu dochutila dvěma lžícema pomerančové marmelády a dvěma lžícema bio kečupu.


Pak přichází ta zábavná čast: vemte si dvě vidličky a maso roztrhejte na cimprcampr, vložte do vyrobené omáčky.


A podávejte ho do sendvičů, na chlebíčky, k salátu. No je to úžasný a člověk by to cpal všude .-)
Já zvolila chlebíčky s nakládanou červenou cibulí, cornichonky a chilli papričku a vypadalo to, že všem chutnalo .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama