BBQ - Pikantní barbecue omáčka

12. ledna 2018 v 7:29 | Sába

Jelikož si přítel začal ujíždět na chilli papričkách (už jsem informovaná o druhách, pálivost se měří ve scovillech, no a možná bych i najakou vypěstovala), tak jsem se jako jedlý vánoční dárek letos rozhodla uvařit barbecue omáčku, která měla být megapálivá. Ochutnávání byla legrace, jelikož já mám problém i s klasickou maďarskou paprikou. Výsledek nebyl palivý tak, jak jsem chtěla, ale na chuť byla famózní.



Opět jsem googlila recepty jak blázen; u této omáčky je asi nejdůležitější, aby nepřevládala žádná chuť surovin, co do ní dáte, pak je možnost jí doslazovat hnědým cukrem, karamelem nebo kukuřičným sirupem, no a nakonec dochucovat můžete vyzkoušet čímkoli, co kdo máte rádi. Od uzené papriky přes hořčici, až po různé druhy papriček .-)
Já si osmahla na oleji tři cibule, dvě thajské papričky (thai red chilli), sůl, pepř, vinný ocet dvě lžíce, čtyři lžíce hnědého cukru, pár kapek worcestru, lžíci uzené papriky, tři lžíce rajčatového protlaku a litr rajské šťavy.Vše jsem vařila hodinu pod pokličkou, rozmixovala tyčovým mixérem a nakonec na stovku pekla v troubě. Pak už jen plnila do sklenic a bbq byla na světě .-) K roštěné s pečenou zeleninou byla famózní a pokud chcete někomu udělat radost nejen omáčkou, supr knížka nejen o pěstování je "Někdo to rád pálivé" .-) Tak zdar všem masochistickým jazýčkům .-)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama