Hovězí ragú na listovém těstě s mozzarellou

19. února 2018 v 13:20 | Sába |  Lahůdkové yummy

S tímhle slaným koláčem bude trochu vaření, ale kdo miluje masové ragú, moc si pochutná .-), rozhodně stojí za to si ho uvařit.



Recept je jednoduchý, jde jen o to vše dusit cca dvě a půl hodinky.
Na olivovém oleji si osmahněte dvě střední oloupané mrkve na menší kostičky se třema hrstma nadrobno nakrájeného řapíkatého celeru a jednou větší cibulí na drobno, až vše zavoní, přidejte cca půl kg mletého hovězího masa, špetku soli, čerstvě mletý pepř, trochu oregána a pár lístků šalvěje. Nakonec směs podlijte půl litrem teplé vody, ve které promícháte tři lžíce rajčatového protlaku. Tuhle dobrotu duste dvě hodinky, sem tam promíchejte. Po dvou hodinách vyndejte šalvěj a přidejte cca dcl mléka, půl hodinky nechte ragú zredukovat a vychladlé ho dejte na vyválené listové těsto, propíchané vidličkou. Koláč ozdobte nahrubo nastrouhanou mozzarellou a pečte na stopade cca půl hodinky.
Je výborný jak teplý, tak i studený, malý salátek k němu taky zachutná .-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama